Regerend landskampioen FC Twente begint seizoen met klinkende zege

FC Twente juicht na een goal tegen VV Alkmaar
FC Twente juicht na een goal tegen VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Regerend landskampioen FC Twente is het seizoen begonnen met een klinkende zege. De Tukkers wonnen vrijdagavond met 5-0 op bezoek bij VV Alkmaar.

De ploeg van trainer Joran Pot kreeg veel kansen in Alkmaar, maar het duurde tot de 37e minuut tot de 0-1 viel. Topscorer Fenna Kalma opende de score. In de tweede helft liep FC Twente verder weg bij VV Alkmaar. Wieke Kaptein, deze zomer uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie, maakte de tweede Twentse goal.

Kalma tekende tien minuten later voor haar tweede treffer van de avond. Daarna was het woord aan Marit Auée. De verdedigster kopte een vrije trap binnen. Een eigen treffer van VV Alkmaar zorgde uiteindelijk voor een 5-0 eindstand.

Scoreverloop:
37' 0-1
Fenna Kalma
56' 0-2 Wieke Kaptein
66' 0-3 Fenna Kalma
75' 0-4 Marit Auée
86' 0-5 Kim Smal

Opstelling VV Alkmaar: Liefting, Smal, Woons, Stoop, Caprino (82' Mol), Roosjen (72' Nottet), Colin (90' Remijnse), Banarsie, De Vette (90' Zoutewelle), Maass, Van der Most (72' Zijp)

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Olislagers, Dijkstra, Auée, Everaerts (86' Roetgering), Van Ginkel (66' Giesen), Kaptein (86' Kroezen), R. Jansen, Van Dooren, B. Jansen (66' Dhont), Kalma