Reedijk over 'krankzinnige' avond: "Speelsters werden helemaal gek"

De ontlading bij de OranjeLeeuwinnen
De ontlading bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen beleefden afgelopen dinsdag een wedstrijd om niet snel meer te vergeten. Oranje won met 4-0 van België door twee late doelpunten van Damaris Egurrola, uiteindelijk genoeg om de Final Four van de Nations League te bereiken.

Verslaggever Tim Reedijk was in Tilburg en noemt het een 'bijzondere avond', zo blikt hij terug in de AD Voetbalpodcast. "Ik heb het in mijn artikel ook nog verwerkt, het was een minutenspel. Rond half elf 's avonds waren ze uitgeschakeld, dat stuk stond al helemaal klaar om in de krant gegoten te worden. En daarna veranderde de situatie na één, twee minuten."

"Egurrola scoort, Nederland toch weer door, Engeland scoort, Nederland er weer uit en Egurrola scoort gewoon weer. Het was echt een krankzinnige avond. Ik heb in al die jaren ook wel wat gezien, maar dit... Dit sloeg alles", zegt Reedijk. Hoeveel stukken hij die avond heeft geschreven? "Ik had twee verhalen naast elkaar. Ik was bezig met het overwinningsstuk, daar moest ik mee stoppen omdat ik weer naar het scenario uitschakeling moest. Toen ben ik toch weer teruggeschakeld. Ik zal je m'n aantekeningen besparen, want daar word je niet heel veel wijzer van", lacht hij.

Het resultaat is groot, zo weet Reedijk. "We begonnen deze Nations League met een nederlaag tegen België. Toen proefde je heel snel het chagrijn, van 'gaan we nu een Nations League-campagne zien waarin we een bijrol gaan spelen?'. Het was best moeilijk om van die gedachte af te komen."

Oranje pakte het vervolgens uitstekend op en won in eigen huis van Engeland. "Toen kwam deze beslissende week. Dan voel je ook met het scenario dat op tafel lag, dat Engeland in Schotland om te beslissing zou spelen, toch twee landen die samen optrekken op de Olympische Spelen. Dan voel je toch ook een beetje aan van 'het zal toch niet'."

De sfeer in het Koning Willem II Stadion ging alle kanten op, zo merkte Reedijk. "Je merkt dat er in het vrouwenvoetbal wat minder in scenario's wordt gedacht. Na die eerste goal van Egurrola zag je dat er heel veel uitzinnigheid was. Het duurde even voordat de mensen doorhadden van 'het is misschien niet genoeg'. Toen scoorde ze alsnog, dan is het een soort volksfeest. Die speelsters werden ook helemaal gek, dat zie je ook niet vaak."

Lees meer:
0 reacties