Reedijk: "Hoe 'houdbaar' zijn de speelsters die terugkeerden?"

Sherida Spitse en Shanice van de Sanden
Sherida Spitse en Shanice van de Sanden Foto: © Pro Shots

Bondscoach Mark Parsons gaf in de oefenwedstrijd tegen Japan meerdere nieuwe gezichten een kans. Er debuteerden maar liefst zes speelsters.

Het doorselecteren is volgens Algemeen Dagblad-journalist Tim Reedijk een interessant proces. Hij ziet dat een groot aantal speelsters er al jaren bij is en dat er een 'stevige harde kern' is bij de OranjeLeeuwinnen.

"Alleen moet je er óók voor waken dat je verzuimt door te selecteren. Dat weet ook Mark Parsons, die daar heel bewust mee bezig is", schrijft Reedijk. Parsons gaf Barbara Lorsheyd, Samantha van Diemen, Caitlin Dijkstra, Janou Levels, Lisa Doorn en Marisa Olislagers de kans tegen Japan.

"Het matige duel met Japan gaf geen concrete inzichten in wie van de ongebruikelijke namen de potentie heeft om zich nadrukkelijk kan gaan melden bij de sterkste elf van Oranje, en heel gek is dat natuurlijk niet met zo’n geïmproviseerde opstelling", vervolgt Reedijk, die zich afvraagt wie zich bij de kern van de selectie kan gaan spelen.

De journalist ziet dat de kern van Oranje op topniveau actief is en ook nog de leeftijd heeft om te presteren op het EK van 2022 en het WK van 2023. "Maar zeker in tijden dat de resultaten en het spel van de Oranjevrouwen ontegenzeggelijk voor verbetering vatbaar zijn, sijpelen er meer vraagtekens door."

"Hoe 'houdbaar' zijn de speelsters die naar de Eredivisie terugkeerden, Stefanie van der Gragt (29), Sherida Spitse (31) en ook keeper Sari van Veenendaal (31), die tegen Tsjechië een heel matige indruk achterliet?", vraagt Reedijk zich af. Hij spreekt in ieder geval van een 'reuze-interessante fase'. "Met een bondscoach die wil doorselecteren, die een nieuwe visie wil toepassen én met een eindtoernooi voor de deur."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
Ajax V -
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
PEC Zwolle V -
zo 23 jan. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
PSV V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 13 21 28
2 FC Twente V 13 35 27
3 PSV V 13 6 26
4 Feyenoord V 13 4 22
5 ADO Den Haag V 14 3 17
Bekijk de hele stand