Ravensbergen knokte zich terug: "Krachttraining, ook met de mannen"

Jaimy Ravensbergen bij FC Twente
Jaimy Ravensbergen bij FC Twente Foto: © Pro Shots

Jaimy Ravensbergen greep uiteindelijk de hoofdrol in de kampioenswedstrijd van FC Twente. Bij haar basisdebuut scoorde de spits direct twee keer en bezorgde ze de Tukkers de titel.

In gesprek met Sleutelstad blikt ze terug op die bijzondere dag. "Ik hoorde een dag van tevoren dat ik erin stond. En op de dag zelf kreeg ik een appje van mijn vader, waarin hij zei dat ik zou scoren. Maar hij wilde niet zeggen hoe vaak. Meestal betekent dat dat ik drie doelpunten moet maken", lacht Ravensbergen.

De spits kende een zwaar jaar. Ze scheurde, vlak nadat ze haar handtekening onder haar contract bij FC Twente had gezet, haar kruisband. "Heel zuur. Ik had net bij ADO Den Haag veel gescoord en wilde me laten zien, en dan gebeurt dit. En je moet maar zien of je weer goed terugkomt." Ravensbergen revalideerde bij de club: "Dat was een goed traject. Ik werd goed begeleid en hoefde me alleen maar te focussen op mijn herstel."

"Ik ging elke dag om negen uur naar de fysio en was om twee uur ’s middags klaar. Veel krachttraining, ook met het mannenteam. Ik was hartstikke fit toen ik weer aansloot bij de meiden", zo weet ze nog.

Lees meer:
0 reacties