Ravensbergen hoopt op rentree tegen oude ploeg: "Heb ik beloofd"

Kayleigh van Dooren, Jaimy Ravensbergen, Elena Dhont, Ella Peddemors en Danique van Ginkel bij FC Twente
Kayleigh van Dooren, Jaimy Ravensbergen, Elena Dhont, Ella Peddemors en Danique van Ginkel bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Jaimy Ravensbergen is dichtbij een terugkeer. De spits speelde afgelopen weekend haar eerste minuten in het beloftenelftal van FC Twente en hoopt binnenkort ook weer haar rentree te maken in het eerste elftal.

Ravensbergen raakte in maart 2023 zwaargeblesseerd aan haar knie. Eind januari van dit jaar stond ze voor het eerst weer op het veld. "Als het goed is, ga ik dit seizoen nog minuten maken. Het was heel fijn om weer een bal aan te raken, want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor", zegt de spits in gesprek met Omroep West.

Haar eerste minuten in de beloftenploeg waren spannend. "Ik was aan het begin wel heel gespannen of het goed ging", is Ravensbergen eerlijk. "Vooral het opendraaien met de bal aan de voet was voor m'n knie spannend. Ik moest echt eerst de bevestiging hebben dat dat mocht, voordat ik het durfde. Ik denk inmiddels zelfs dat m'n knie sterker is dan vóór mijn blessure."

De aanvalster kijkt met een goed gevoel terug op haar tijd bij ADO Den Haag, maar baalt dat ze het door haar blessure niet goed heeft kunnen afsluiten. "Al op mijn vijftiende ben ik bij ADO begonnen en ik kijk terug op een hele mooie periode. Het is jammer dat ik het zo heb afgesloten door mijn blessure en daardoor de 50 doelpunten en 100 wedstrijden niet heb gehaald. Stephan Vos en Alex Scholte, die ADO nu trainen, zijn ook echt topkerels. Nadat ik m'n kruisband afscheurde, hebben ze altijd contact gehouden."

De pijlen van Ravensbergen zijn nu gericht op één specifieke datum: "Op 30 maart spelen we thuis tegen ADO en daar wil ik heel graag bij zijn. Dat heb ik mijn trainer ook beloofd. Ik denk dat het wel gaat lukken als ik zo doorga."

Lees meer:
0 reacties