Ravensbergen eerlijk: "Wist helemaal niet wie Richard Knopper was"

Jaimy Ravensbergen na haar hattrick tegen FC Twente
Jaimy Ravensbergen na haar hattrick tegen FC Twente Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag maakte in de laatste twee wedstrijden maar liefst vijf doelpunten. De club uit de Hofstad stelde onlangs Richard Knopper aan als spitsentrainer en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

Jaimy Ravensbergen wist vier wedstrijden op rij niet te scoren, maar sinds Knopper zich iedere maandag op het trainingsveld meldt scoorde de spits vijf keer in een week tijd. "Eerlijk gezegd wist ik helemaal niet wie Richard Knopper was", lacht Ravensbergen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Toen heb ik natuurlijk gelijk op internet gekeken en zag ik dat hij veel mooie doelpunten heeft gemaakt", vervolgt ze over de oud-speler van ADO Den Haag. "Dat doet hij op de trainingen ook en dan loopt hij lachend weg alsof scoren heel normaal is. Vind ik wel mooi."

Renate Jansen tekende voor de 4-4
Samenvatting: ADO en FC Twente spelen gelijk in doelpuntrijk duel Lees ook

Ravensbergen trainde pas twee keer met Knopper. "Op normale trainingen werkten we ook wel af op het doel, maar dit is anders. Veel gerichter, veel vaker. En er is meer tijd om specifiek met iemand aan de slag te gaan. Ik moet bijvoorbeeld veel rustiger worden, niet te gehaast schieten, want toen ik beelden van mijn wedstrijden terugzag bleek dat ik best wel veel tijd had."

De spits hoopt dit seizoen nog vaak doel te treffen. "Er werd altijd gezegd dat ADO toch nooit zou scoren, maar dat is vanaf nu anders. Er gaan er nog veel volgen, dat kan toch niet anders? Het belangrijkste is om geloof in jezelf te houden, dan komen de doelpunten vanzelf. En daarbij hielp het voor mij dat er een spandoek 'Trots op onze Jaimy' hing. Dat mag er vaker hangen, want het brengt echt wel geluk."

"Dat spandoek mag er vaker hangen."
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand