Ravensbergen: "Denk dat Fenna en ik een goede combinatie zouden zijn"

Jaimy Ravensbergen (ADO Den Haag) juicht na een goal tegen VV Alkmaar
Jaimy Ravensbergen (ADO Den Haag) juicht na een goal tegen VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Jaimy Ravensbergen staat zondag met ADO Den Haag tegenover haar nieuwe ploeg FC Twente. De spits, een echte duizendpoot, heeft een tweejarig contract getekend in Enschede.

Momenteel combineert Ravensbergen het voetballen nog met haar studie aan de PABO en het lesgeven in Wassenaar. "Het is best wel pittig. Ik sta de hele dag op m’n voeten. Ik ben hier om acht uur 's ochtends, de kinderen zijn rond drie uur uit. Dan heb ik even rust, maar ik moet om half vijf weer op het veld staan. Ik heb het wel naar mijn zin, ik vind het leuk, dat vind ik belangrijk", zegt de aanvalster bij ESPN.

Ravensbergen heeft het wel nodig: "Als je kijkt wat onze inkomsten zijn, heb je wel iets nodig naast het voetbal", erkent ze. "Ik vind dit heel leuk. Ik wilde vroeger altijd al juf worden. Ik wil sowieso mijn diploma binnenhalen, dit is mijn laatste jaar, dus ik hoop dat ik het volgend jaar iets rustiger krijg."

Vanaf komend seizoen komt de jeugdinternational dus uit voor FC Twente, waar nu Fenna Kalma nog voor een groot deel van de doelpuntenproductie zorgt. "Ik weet niet of ik met haar ga samenspelen. Als dat kan, is dat wel een hele mooie ervaring voor mezelf. Ik ben een hele andere speelster dan Fenna, maar ik denk dat we samen een goede combinatie zouden zijn."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand