Ravensbergen de held van FC Twente: "Dit maakt alles weer goed"

Jaimy Ravensbergen met de schaal
Jaimy Ravensbergen met de schaal Foto: © BSR Agency

Maandenlang moest Jaimy Ravensbergen toekijken, nadat ze in maart vorig jaar een zware knieblessure opliep. Zaterdag maakte de spits haar basisdebuut voor FC Twente en met succes: ze schoot de club naar het kampioenschap.

"Het is eigenlijk allemaal nog een beetje onwerkelijk. Ik ben heel blij dat ik deze medaille om mijn nek mag dragen en dat we landskampioen zijn geworden. Dat is nu het belangrijkste. Het was echt een geweldige wedstrijd", zegt Ravensbergen, matchwinner met twee goals, voor de camera van RTV Oost

Of haar basisdebuut in de kampioenswedstrijd ook niet voor extra druk zorgde? "Mijn basisdebuut was al een overwinning op zich, daar was ik al hartstikke blij mee. Als spits zijnde wilde je doelpunten maken. Als dat dan gebeurt, zeker in deze wedstrijd... Dat is eigenlijk alleen maar mooi. Of het ook niet voor druk zorgt? Ik heb altijd wedstrijdspanning. Nu was het misschien ietsjes meer."

"Maar na de warming-up dacht ik: dit zit wel goed. De meiden gaven me ook nog een boost, dat was alleen maar fijn. Toen we op het veld stonden, met alle supporters en familie achter je, dat geeft nog meer een boost. Toen kreeg ik echt veel meer zelfvertrouwen", geeft Ravensbergen aan.

De spits stond met 'heel veel trots' op het veld. "Trots op mezelf. Dat ik nu weer aan het voetballen ben, daar ben ik hartstikke blij mee. Ik heb een rotperiode gehad, maar ik sta weer op het veld. Dat is het belangrijkste. Het kampioenschap maakt alles weer goed, mijn dag kan niet meer kapot. Het is een beetje onwerkelijk nog. Ik had die schaal in mijn handen en het voelde best wel gek. Maar ik ben er hartstikke blij mee."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand