Ravensbergen blikt terug: "Dacht dat het iets met mijn kuit was"

Jaimy Ravensbergen in het shirt van ADO Den Haag
Jaimy Ravensbergen in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

In maart vorig jaar sloeg het noodlot wederom toe bij Jaimy Ravernsbergen. De spits scheurde op een training haar kruisband, waardoor ze maandenlang moest toekijken.

"Het leek alsof ik door mijn enkel ging en vervolgens had ik meteen last van m'n kuit", blikt de 22-jarige Ravensbergen terug in gesprek met Omroep West. "Ik schrok heel erg en kreeg een dikke en blauwe knie, maar ik voetbalde gewoon door en dacht eigenlijk dat het iets met mijn kuit was."

De klachten hielden aan, waarna er verschillende testen werden gedaan. "Na ongeveer een maand na het oplopen van de blessure kwam de uitslag van de MRI, waaruit bleek dat ik m'n kruisband had afgescheurd. Dat was een enorme klap, waarna er van alles door mijn hoofd ging. Was het dan wel handig om naar FC Twente te gaan?", doelt de spits op haar transfer naar de club uit Enschede.

Daar tekende ze in februari 2023 een contract. "Op zich ging de knop snel bij me om en ben ik superblij hoe alles is gelopen", zegt de Leidse. "Ik liet me opereren in Hengelo, zodat ik dicht bij m'n behandelend arts kon zijn. Bij Twente kon ik elke dag met de fysio trainen en deed ik volop krachttraining. Dat was heel fijn", aldus Ravensbergen, die afgelopen weekend minuten maakte in het beloftenelftal van FC Twente.

Jaimy Ravensbergen
FOTO | FC Twente-spits deelt prachtig nieuws: "Een mooi moment!" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand