Raith-aanvoerster verlaat club die veroordeelde spits contracteert

Raith Rovers FC
Raith Rovers FC Foto: © Pro Shots

Tyler Rattray is niet langer de aanvoerster van het Schotse Raith Rovers. Sterker nog, ze wil niet langer spelen voor de club waar ze tien jaar onder contract heeft gestaan en heeft haar ontslag ingediend.

De reden? Haar club heeft David Goodwillie gecontracteerd. De Schotse spits is in 2017 samen met een ploeggenoot veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw. Rattray laat op Twitter in duidelijke woorden weten dat ze niets begrijpt van de komst van de spits.

"Na tien lange jaren voor Raith gespeeld te hebben, is het spijtig dat ik het nu heb opgegeven omdat ze zo iemand gecontracteerd hebben.Ik wil er niets mee te maken hebben! Het was goed om aanvoerder van Raith te zijn zolang het duurde", zijn de woorden van Rattray.

Ook Margie Robertson, contactpersoon voor de supporters van de club, is opgestapt vanwege de transfer. "Vanwege recente ontwikkelingen binnen de club heb ik vandaag mijn ontslag ingediend. Mijn waarden en die van de club liggen nu op verschillend paden. Ik wil graag iedereen bedanken die mij heeft aangemoedigd en geholpen gedurende mijn ambtstermijn. Ik heb ervan genoten zoveel fans te ontmoeten", schrijft ze op Twitter.

Goodwillie werd in 2011 samen met zijn ploeggenoot David Robertson beschuldigd van verkrachting na een avond stappen in West Lothian. Het duo werd niet strafrechtelijk vervolgt, maar een rechter oordeelde in 2017 dat het slachtoffer, Denise Clair, wel degelijk verkracht was. De spelers werd gedwongen om Clair een schadevergoeding te betalen van zo'n 120 duizend euro.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand