Rachel Kleine vol vertrouwen: "Voor ons is dit een goede loting"

Rachel Kleine (Excelsior) krijgt een gele kaart
Rachel Kleine (Excelsior) krijgt een gele kaart Foto: © BSR Agency

Vorig seizoen ontsnapte Excelsior bij amateurclub Saestum aan een blamage. Met strafschoppen werd er gewonnen. Zaterdagmiddag treft de Rotterdamse ploeg opnieuw de club, dit keer is het echter het tweede elftal.

Volgens Rachel Kleine, speler van Excelsior, heerste er niet een gevoel van 'nee he, niet weer'. "Nee hoor. Je denkt er wel even aan hoe moeilijk het de vorige keer ging, maar eigenlijk is dit voor ons een goede loting. We hadden ook Ajax of FC Twente kunnen treffen en dan zijn de kansen om door te gaan een stuk kleiner. Ik was er eigenlijk wel blij mee en zie Saestum niet als angstgegner", vertelt ze in het Algemeen Dagblad.

Toch heeft Excelsior het altijd lastig met amateurclub Saestum. "Omdat wij tegen een amateurclub het spel moeten maken en daar hadden we vorig seizoen veel moeite mee", stelt Kleine. "In die bekerwedstrijd creëerden we trouwens genoeg kansen. We hadden het al veel eerder moeten afmaken."

"Dit keer is het een ander team inderdaad. Ze hebben hun eerste team en Ter Leede in de beker verslagen en staan bovenaan in de hoofdklasse. Het schijnt een jong team te zijn, maar verder weet ik er niet zoveel van. Het enige wat ik weet, is dat we hiervan niet mogen verliezen en het in negentig minuten moeten afmaken. Omdat we meer kwaliteit dan Saestum 2 hebben, maar ook omdat we zelf door de komst van nieuwe spelers sterker dan vorig seizoen zijn."

Lees meer:
0 reacties