Putellas spreekt zich uit in speech: "We zullen niet stoppen"

Alexia Putellas op een training in het Philips Stadion
Alexia Putellas op een training in het Philips Stadion Foto: © Orange Pictures

Alexia Putellas, de Spaanse stervoetbalster, heeft in een speech benadrukt det zij zich willen blijven inzetten voor gelijkheid in het voetbal. Volgens haar is de strijd nog lang niet voorbij.

"Er is nog een lange weg te gaan. We hebben eenheid, moed en leiderschap nodig vanuit alle instanties. We zullen niet stoppen", begon Putellas, nadat ze een Catalaanse onderscheiding in ontvangst nam.

"Degenen die zich voor ons hebben ingezet verdienen het, net als wijzelf, voor de inspanningen die we elke dag doen. En alle meisjes en jongens die ervan dromen om net als wij te zijn, verdienen het ook. We laten jullie niet in de steek", vervolgt de sterspeelster van FC Barcelona.

Het Spaanse voetbal is sinds het einde van het WK nadrukkelijk beeld. De inmiddels opgestapte bondsvoorzitter Luis Rubiales besloot na de gewonnen WK-finale speelster Jennifer Hermoso op de mond te kussen. "We willen verandering, zodat geen enkele vrouw - binnen of buiten het voetbal - hoeft te leven in situaties van minachting, gebrek aan respect of misbruik", besluit Putellas.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand