Putellas opgeroepen voor Spanje: "Kan haar steentje bijdragen"

Alexia Putellas
Alexia Putellas Foto: © BSR Agency

Alexia Putellas maakt onderdeel uit van de selectie van Spanje voor de aankomende Nations League-duels. De oproep van de sterspeelster is opvallend, aangezien Putellas zeker niet fit is.

De middenveldster werd eind december wederom geopereerd vanwege blijvende knieklachten. Die hield Putellas over aan het scheuren van haar kruisband vlak voor het EK in Engeland. In mei van 2023 maakte ze haar rentree, maar sindsdien is Putellas nog niet honderd procent fit geweest.

Haar laatste minuten maakte de 30-jarige aanvallende middenveldster in november vorig jaar. Afgelopen week trainde ze weer voor een deel mee bij FC Barcelona. Toch doet bondscoach Montse Tomé nu dus toch een beroep op Putellas. "Tijdens de vorige interlandperiode misten we haar leiderschap in de kleedkamer. Ze is onze aanvoerder en dat is ze altijd geweest", legt Tomé uit.

"Het is onze bedoeling om goed voor de spelers te zorgen", benadrukt de bondscoach. "We denken dat ze haar steentje kan bijdragen, maar we moeten het zeer zorgvuldig blijven bekijken." Bij FC Barcelona zouden ze verbaasd zijn over de oproep van Putellas. Volgens Mundo Deportivo was er juist afgesproken dat de middenveldster niet geselecteerd zou worden.

Lees meer:
0 reacties