Putellas: "In de finale kunnen kleine dingen het verschil maken"

Alexia Putellas op een training in het Philips Stadion
Alexia Putellas op een training in het Philips Stadion Foto: © Orange Pictures

Alexia Putellas staat zaterdag met FC Barcelona in de finale van de UEFA Women's Champions League. Vorig jaar verloren de Catalanen in de finale, zaterdag volgt een herkansing.

Hoe belangrijk het winnen van de Europese prijs is? "Belangrijk voor de club, alle fans, natuurlijk voor onszelf en iedereen die meegewerkt heeft", weet Putellas. "Sinds Turijn hebben we ons voorgenomen om weer in de finale te staan en het nog beter te doen, om zo meer kans te maken op die winst", zegt de Spaanse sterspeelster bij de NOS.

"Bij voetbal gaat het daar nou eenmaal om", vervolgt Putellas, die weer fit is na een zware blessure aan haar knie. "Maar zodra de wedstrijd morgen (zaterdag, red.) begint, zal iedereen zich voor 100 procent inzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat doen. Niet per se om te winnen, want voetbal is nou eenmaal zo dat in de finale kleine dingen het verschil kunnen maken. We zijn er gerust op dat we er allemaal alles aan zullen doen om die beker binnen te halen."

Putellas is nog niet 'zoals vanouds', zo geeft ze aan. "Dat zou wel even duren, werd mij verteld na de operatie. Dat neemt niet weg dat ik me helemaal in staat voel mee te doen. Ik voel me goed. Ik ben blij dat ik mee kan komen met m'n teamgenoten, want dat heb ik bereikt in tien en een halve maand na m'n operatie."

"Ik denk dat dat heel wat zegt over het werk dat verricht is, niet alleen door mij, aangezien ik er het meeste belang bij heb, maar ook iedereen die me geholpen heeft. Te beginnen bij de medische staf, de bewegingsexperts en mijn teamgenotes. Ik ben onwijs dankbaar dat ik hier mag staan. Alles wat ik heb moeten doorstaan, was de moeite waard, want ik sta hier weer", aldus de Spaanse.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand