PSV voert wederom een keeperswissel door: "Dat hebben ze bewezen"

Roeland ten Berge
Roeland ten Berge Foto: © Pro Shots

Roeland ten Berge koos na de winterstop voor een keeperswissel bij PSV. Moon Pondes kreeg de voorkeur bij de Eindhovenaren. Afgelopen week werd naar buiten gebracht dat Pondes in verwachting is van haar eerste kindje, waardoor zij voorlopig enkel vanaf de tribunes toe kan en mag kijken.

Zaterdag, in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, stond er wederom een nieuw gezicht onder de lat: Femke Bastiaen. Na de 3-0 zege op Fortuna gaf Ten Berge tekst en uitleg over de voorbije periode, waarin hij dus wederom een keuze onder de lat moest maken. "Na de winterstop heb ik gekozen voor Moon. Dat was op basis van voetbal. Iets later moest Moon kenbaar maken dat ze zwanger is. Dat is hartstikke mooi voor haar. Ik wist dat iets eerder dan de rest, dat is logisch. Ik moest daar rekening mee houden in bepaalde dingen."

"Het betekent ook dat ik al wist dat Lisan (Alkemade, red.) in de beker tegen SC Heerenveen zou keepen. Dat weekend werd het ook bekend. Nu is Lisan net weggeweest tijdens de interlandperiode. Bij Jong Oranje is ze een beetje op haar heup gevallen. Er zat een klein beetje een ontsteking. Ze kon vandaag prima invallen, maar we wilden het niet erger maken dan dat het was. Vandaar dat we kiezen voor Femke", legt de PSV-coach uit.

Bastiaen moest het eerder vooral doen met een rol als tweede of derde doelvrouw. "Femke is een hele goede keepster als het gaat om, even plat gezegd, ballen tegenhouden en explosief daarin zijn. Ze heeft goede reddingen, ze kan ver voor de goal spelen. Dat doet ze goed", is Ten Berge lovend over de Belgische. "Ik roep wel het hele jaar dat we drie goede keepsters hebben, dat hebben ze vandaag (zaterdag, red.) bewezen."

"Of er een keepster van Jong PSV aansluit? Die heeft laatst een blessure opgelopen...", verzucht de coach met een glimlachje. "We hebben bij Jong wel een keepster die regelmatig aansluit", geeft hij aan. Of Bastiaen voorlopig eerste doelvrouw blijft bij de Eindhovenaren? "De strijd is nu gewoon open. Ook Lisan heeft de voorkeur gekregen in de bekerwedstrijd, zo reëel moeten we ook zijn. Dat gaan we nu weer bekijken. We moeten kijken wat we nodig hebben. Het zijn twee hele verschillende types."

Lees meer:
0 reacties