PSV-uitblinker Chimera Ripa blijft nuchter: "Dit is wat we trainen"

Chimera Ripa (PSV) in het duel met Fortuna Sittard
Chimera Ripa (PSV) in het duel met Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Chimera Ripa pakte zaterdag de absolute hoofdrol bij PSV. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gaf ze twee assists en versierde ze de penalty bij de 3-0. Ripa was de absolute smaakmaker en stond na afloop voor de camera van ESPN.

"Het ging lekker, ja. We wisten voor de wedstrijd natuurlijk dat dit een belangrijke wedstrijd was. Elke wedstrijd beschouwen we als een finale. Deze wedstrijd heeft dat goed uitgepakt", zegt Ripa met een glimlach. Bij de 1-0 had de jeugdinternational van Oranje volgens Bennett van Fessem een, op z'n Hans Kraay's, ondeugend balletje in huis. Daar moet Ripa hard om lachen: "Leuk, toch, om te horen?"

"Hoe ik 'm zelf zou noemen? Je moet ook kijken naar de loopactie van Indy (Indiah-Paige Riley, red.). Dat was een goede actie, dan is de bal niet zo moeilijk om te geven." Ripa en Riley vinden elkaar steeds beter, zo merkt eerstgenoemde. "Dat is fijn. Veel trainen, het komt vanzelf", klinkt het. Vijf minuten later gaf Ripa een assist op Nina Nijstad. "Dat is ook veel trainen. Het zijn patronen die je met elkaar oefent op de training. Dat komt goed uit. Dit is wat we trainen", is ze nuchter.

Na een uur spelen versierde Ripa ook nog een penalty. Of het echt een strafschop was? "Een slimmigheid, toch?", zegt ze met een lachje.

Lees meer:
0 reacties