PSV strikt aanvalster: "Heb me toen wel in de kijker gespeeld"

Lore Jacobs is de nieuwste aanwinst van PSV. De 19-jarige aanvalster, die overkomt van RSC Anderlecht, heeft een driejarig contract getekend in Eindhoven. En daar is Jacobs maar wat blij mee.

"Ik ben heel vereerd om hier te mogen zitten. Ik denk dat PSV een hele grote club is. Van België de stap maken naar hier, dat geeft mij een heel goed gevoel", zegt de Belgische in gesprek met PSV TV. Jacobs omschrijft zichzelf als een nummer tien of nummer negen. "Wel iemand die goaltjes kan maken. Ik ben een creatieve speelster, met toch wel technische bagage. Goaltjes meepikken, dat doe ik wel graag."

"Of ik lang heb moeten nadenken? Ik kreeg te horen dat PSV interesse had. Zo'n grote club, daar zeg je niet direct nee tegen", geeft Jacobs aan. "Dus ik heb niet zo lang hoeven nadenken, ik ben direct naar hier gekomen. PSV is een grote club. Er zijn veel grote namen, ook van Anderlecht, naar hier gekomen. Ik hoop dat ik hetzelfde kan doen en kan doorgroeien. Ik wil hier drie jaar lang ervaring op doen en natuurlijk prijzen pakken."

De Belgische jeugdinternational denkt dat het niveau in Nederland nog wel een stapje hoger is dan in België. "Veel fysieker, maar ook het voetbal zelf. Het is zeker nog iets beter dan in België. Ik heb in maart tegen PSV gespeeld met Anderlecht. Toen was het zeker een fysieke ploeg, heel technisch. Je zag wel dat er heel veel talent liep. Ik ben ervan overtuigd dat ik in een goede ploeg terecht ga komen."

"Ik heb me toen wel in de kijker gespeeld, haha. De coach zei direct: 'PSV heeft interesse'. Dat was wel een leuke wedstrijd en een leuke ervaring", aldus Jacobs.

Lees meer:
0 reacties