PSV pikt 'gestopte' middenveldster op: "Maakte me gelijk enthousiast"

Suzanne Giesen
Suzanne Giesen Foto: © Orange Pictures

PSV heeft zich versterkt met Suzanne Giesen. De middenveldster leek na afgelopen seizoen een punt achter haar carrière te zetten, maar gaat toch door met voetballen. In Eindhoven tekent de 30-jarige Giesen een eenjarig contract, met de optie voor nog een seizoen.

Giesen speelde eerder voor PEC Zwolle, Wellington United en FC Twente. Met de Tukkers won ze alle Nederlandse prijzen. Vorig jaar was ze met twee doelpunten beslissend in de finale van de Eredivisie Cup. "Ik ken PSV als een team dat aanvallend voetbal speelt. Dat ligt mij wel", aldus Giesen op de website van haar nieuwe club.

Manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers is blij met de komst van de ervaren middenveldster. "Ze kan heel goed in de as spelen, waar ze als de stille kracht van een elftal fungeert. Ik ben blij dat ze, mede dankzij de band die ze met Maud heeft, voor PSV heeft gekozen."

Giesen was namelijk van plan om te stoppen, totdat Maud Roetgering, technisch manager en voormalig ploeggenoot bij FC Twente, aanklopte. "Ze maakte me gelijk enthousiast. Het voelde vertrouwd waardoor de keuze snel was gemaakt. De faciliteiten zijn hier top, dus ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan", aldus Giesen.

Lees meer:
0 reacties