PSV mist Inessa Kaagman: "Potverdorie, onze belangrijke speler"

Inessa Kaagman in actie namens PSV
Inessa Kaagman in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

PSV moet het voorlopig doen zonder Inessa Kaagman. De middenveldster van de Eindhovenaren is zwanger, maar duikt nog wel de sportschool in.

"Je bent wel zwanger, maar het lijkt net alsof je iets te veel hebt gegeten. Dat zorgt af en toe wel voor blikken", vertelt Kaagman lachend in gesprek met ESPN. "Nu is ‘ie goed zichtbaar, al helemaal in sportkleding, dus dan zie je de jongens af en toe wel kijken. Van ‘Oh ja die is zwanger, maar zit nog wel in de gym te beuken’. Ik ga drie keer in de week naar PSV. Dan ben ik de gym. Ik doe cardio en wat kracht. Wel licht, niet meer zoals die meiden."

Voor PSV was de afwezigheid van Kaagman in eerste instantie een domper. "Het is dubbel", reageert manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers. "Je hoort het en je denkt ‘potverdorie, onze belangrijke speler gaan we meteen verliezen’. Het is niet zo dat ze dan nog heel lang kan voetballen en tien weken voor haar bevalling stopt. Eigenlijk weet je dat je een speelster bijna meteen kwijt bent."

"Daarna is het schakelen en ga je denken hoe je haar zo goed mogelijk kan begeleiden, zodat ze zo lang mogelijk fit is. Dat wil je medisch en mentaal goed doen. Wij vinden het belangrijk dat iemand moeder kan worden en dat wij dat faciliteren. Het zou heel zonde zijn als je moeder wil worden, dat je dan moet stoppen met voetballen. Daar hebben wij in Nederland niet zo veel aan", aldus Doreleijers.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand