Samenvatting: PSV loopt in slotfase weg bij Telstar en wint ruim

PSV is het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen met een overwinning. De ploeg van trainer Roeland ten Berge won in eigen huis met 5-0 van Telstar.

Op PSV Campus De Herdgang duurde het niet lang voordat de Eindhovenaren de score openden. Joëlle Smits maakte op aangeven van Zera Hulswit de 1-0. PSV had daarna de overhand, maar drukte dat niet uit in de score. De thuisploeg was bijna constant aan het aanvallen, al ontbrak het meerdere keren aan de laatste pass. Telstar slaagde er ook niet in om te scoren, ondanks dat de ploeg wel kansen kreeg.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, al duurde het tot het laatste halfuur voordat de score werd uitgebreid. PSV-aanwinst Indiah-Paige Riley maakte haar eerste treffer voor de Eindhovense ploeg. In de laatste paar minuten zorgden Gwyneth Hendriks, Chimera Ripa en Nina Nijstad ervoor dat PSV uiteindelijk met 5-0 won.

Scoreverloop:
12' 1-0
Joëlle Smits
63' 2-0
Indiah-Paige Riley
83' 3-0 Gwyneth Hendriks
86' 4-0 Chimera Ripa
88' 5-0 Nina Nijstad

Opstelling PSV: Alkemade, Coolen (84' Koeleman), Hendriks, Worm, Bross, Nijstad, Verheijen (60' Riley), Kaagman (60' Ripa), Hulswit, Smits (69' Piqué), Snellenberg (84' Stoit)

Opstelling Telstar: Steen, Ridder, Remijnse, Hermans, Donker, Kira, Van der Vlist (65' Meijerink), Gomez, Nottet (46' Hassani), Van Belen (46' Lagcher), Vis

Lees meer:
0 reacties