Samenvatting: PSV knokt zich naar zege op bezoek bij FC Utrecht

PSV heeft zondag de vierde overwinning op rij geboekt. De Eindhovense ploeg won zondag op bezoek bij FC Utrecht met 2-0.

Op Sportcomplex Zoudenbalch was PSV de betere partij, al drukte de ploeg van coach Roeland ten Berge dat niet uit in doelpunten. Pas na een klein halfuur spelen werd de ban gebroken. Een fraaie bal van Nina Nijstad belandde bij Zera Hulswit, die vervolgens Chimera Ripa vond.

De 22-jarige aanvallende middenveldster zette de 0-2 op het scorebord. Vlak voor rust kreeg PSV een flinke domper te verwerken. Topscorer Joëlle Smits verliet het veld zichtbaar aangedaan na het oplopen van een blessure.

FC Utrecht leek in de tweede helft op gelijke hoogte te komen, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Maxime Snellenberg zorgde in de 65e minuut voor de beslissing namens PSV. De jonge aanvalster maakte de 0-2 en zorgde er zo voor dat de drie punten richting Eindhoven gingen.

Scoreverloop:
24' 0-1
Chimera Ripa
65' 0-2 Maxime Snellenberg

Opstelling FC Utrecht: Copier, Visscher (62 Groenendijk), Van Schoonhoven, Van der Zanden, Van der Most, Paliama (83' De Jong), Munsterman, Roosjen (62' Kruize), Bakker, De Keijzer, Cobussen (65' Van Straten)

Opstelling PSV: Pondes, Thrige, Hendriks, Buurman, Bross, Ripa, Worm (78' Giesen), Nijstad, Hulswit (87' Strik), Smits (41' Thomas), Snellenberg (78' Stoit)

Lees meer:
0 reacties