PSV knokt zich na verlenging langs Ajax en naar Eredivisie Cup-finale

Veerle Buurman wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor PSV
Veerle Buurman wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor PSV Foto: © Pro Shots

PSV heeft woensdagavond de finale van de Eredivisie Cup bereikt. Op bezoek in Amsterdam wonnen de Eindhovenaren na een verlenging met 2-1 van Ajax.

Op De Toekomst kwam het de gehele wedstrijd met bakken uit de lucht. Er waren kansen aan beide kanten, maar goals vielen er in de eerste helft niet. Ook in het tweede bedrijf duurde het lang voordat het net gevonden werd. In de 78e minuut was het wel raak.

Tiny Hoekstra opende de score en leek Ajax zo naar de finale te schieten. PSV besloot echter anders. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte Veerle Buurman binnen, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin maakte keepster Lois Niënhuis een overtreding op Chimera Ripa, waarna de bal op de stip ging.

Clubtopscorer Joëlle Smits maakte vanaf elf meter geen fout, waardoor het duel na 120 minuten in 1-2 eindigde. PSV gaat met dat resultaat op zak richting de finale, waarin het zal spelen tegen FC Twente. De landskampioen won woensdagavond met 3-0 van Fortuna Sittard.

Scoreverloop:
78' 1-0 Tiny Hoekstra
89' 1-1 Veerle Buurman
97' 1-2 Joëlle Smits (p.)

Opstelling Ajax: Niënhuis, Keijzer (91' Verhoeve), Spitse (39' De Sanders), Kardinaal, Weerden (62' De Klonia), Noordam, Sabajo (62' Yohannes), Van de Velde, Grant (62' T. Hoekstra), Tolhoek, Jansen (84' Noordman)

Opstelling PSV: Alkemade, Thrige (84' Koeleman), Hendriks, Buurman, Bross, Strik (82' Worm), Nijstad (84' Thomas), Ripa (105' Frijns), Stoit (52' Hulswit), Smits, Riley (82' Derks)

Lees meer:
0 reacties