Welkom op onze nieuwe website!

PSV jaagt op prijzen: ''Hebben gezegd: 'Die gaan we winnen'''

Op rick de rooij 601db15fccc44
Op rick de rooij 601db15fccc44 Foto: © Orange Pictures

PSV jaagt dit seizoen op de eerste prijzen. De Eindhovenaren zijn in de race om de landstitel en spelen in juni de finale van de TOTO KNVB Beker.

"Wij willen het gewoon heel graag. Dat hebben we ook uitgesproken vanaf dag één. Er waren drie prijzen om voor te spelen, daar wilden we heel graag om spelen. Daarover hebben we ook gezegd: 'die gaan we winnen'", zegt trainer Rick de Rooij voor de camera van PSV TV.

Eén prijs is inmiddels niet meer haalbaar: de Eredivisie Cup. "Dus er zijn er nog twee die wel gaan. Dit team wil gewoon ontzettend graag die twee prijzen winnen", merkt de oefenmeester. Zijn ploeg volgt het plan dat er sinds januari ligt.

"We zijn nog geen moment afgeweken van dat plan. Door omstandigheden moet je wel eens wat zaken aanpassen qua speelsters die je opstelt, omdat er een aantal niet beschikbaar zijn. Iedereen is meegegaan in dat plan, dus iedereen weet wat we aan het doen zijn. We passen niks aan", is De Rooij duidelijk.

Hij geniet als trainer van PSV. "Ik gun het die meiden gewoon. Natuurlijk zijn er heel wat teams die je het zou kunnen gunnen en alle trainers zullen het hun eigen team gunnen. Maar als ik kijk naar wat er gedaan wordt de hele week, hoe ze met elkaar bezig zijn. Ik gun het ze echt van harte."

"Ik ben er enorm trots op als ik er als trainer tussen sta. Dat is voor mij mijn grootste drijfveer. Ik heb gezegd: 'het podium is voor de speelsters'. Als het uiteindelijk succes oplevert voor hen, daar ben ik het meest trots op. Daar kan ik echt van genieten", besluit De Rooij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand