PSV in oefenwedstrijd nipt onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg

Rick de Rooij
Rick de Rooij Foto: © Pro Shots

PSV is er woensdagmiddag niet in geslaagd om te winnen van VfL Wolfsburg. De Eindhovenaren verloren in het AOK Stadion met nipte cijfers: 2-1.

De ploeg van trainer Rick de Rooij deed in Wolfsburg zeker niet onder voor topclub VfL Wolfsburg en kwam na zes minuten al op voorsprong. Aanwinst Maruschka Waldus, die gezien kan worden als vervangster van Aniek Nouwen, kopte uit een hoekschop de bal achter keepster Katarzyna Kiedrzynek.

PSV hield daarna goed stand en hield het VfL Wolfsburg van trainer Tommy Stroot (voormalig FC Twente) in de greep. Echt grote kansen waren er in de eerste helft niet. Voor rust wilde de Duitse ploeg nog een penalty, nadat een VfL Wolfsburg-speelster over keepster Lisan Alkemade viel. De bal werd echter niet op de stip gelegd.

In de tweede helft was de thuisploeg de wat betere partij. In de 61e minuut viel dan ook de gelijkmaker. Pia-Sophie Wolter schoot fraai raak. Er volgden daarna nog wat kansjes over en weer, totdat Ewa Pajor in de 76e minuut de 2-1 maakte. Daarmee bezorgde de Poolse VfL Wolfsburg de oefenzege.

Basisopstelling VfL Wolfsburg: Kiedrzynek (63' Kassen), Hendrich (63' Blässe), Doorsoun (63' Wedemeyer), Oberdorf, Rauch, Knaak (63' Svava), Cordes (53' Lattwein), Starke, Waßmuth (63' Huth), Pajor, Wolter

Opstelling PSV: Alkemade, Coolen (71' Jean), Waldus, van den Berg, Bross (63' Levels), Carreras (63' Rask), Biesmans (83' Koeleman), Pattiwael (71' Snellenberg), van Lunteren (71' Rodriguez), Brugts, Thestrup