PSV hoopt op goals Ripa volgend seizoen: "Zal wel aanpassen worden"

PSV is dit jaar niet heel erg op schot. In 19 wedstrijden wisten de Eindhovenaren 'slechts' 27 doelpunten te maken. De topscorer van PSV is dit seizoen nummer 10 Desiree van Lunteren. Vanaf volgend jaar beschikt PSV over Chimera Ripa die dan overkomt van SC Heerenveen.

"PSV heeft de afgelopen jaren twee topspitsen gehad met Joëlle Smits en Katja Snoeijs en het systeem was daar ook echt op aangepast", legt Rivkah op het Veld uit bij Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. "Het is niet een hele voetballende ploeg, die het probeert te doen zoals FC Twente en Ajax de filosofie hebben."

"Blijkbaar hebben ze niet genoeg mensen die die leegte van een echte goalgetter kan opvangen." Ook durft Op het Veld niet te zeggen of PSV met Chimera Ripa een garantie op doelpunten binnen haalt vanaf volgend seizoen.

"Dat vind ik heel lastig om te zeggen, want het is voor haar ook een overstap om ineens voor PSV te gaan voetballen. Het zou natuurlijk geweldig zijn voor PSV. En soms is het een schot in de roos, net zoals Leuchters bij Ajax ze er allemaal in knalt. Het kan allemaal kloppen, maar het zal wel even aanpassen worden voor haar", aldus Op het Veld.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand