PSV enthousiast: "Goede dingen die we willen doen met de club"

Sandra Doreleijers
Sandra Doreleijers Foto: © Orange Pictures

PSV krijgt een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. De huidige CAO, die in 2020 in het leven werd geroepen, wordt verlengd tot de zomer van 2026.

"We hadden al een CAO voor PSV Vrouwen, die hebben we verlengd met drie jaar. Waar we voor willen zorgen, is dat er goede omstandigheden zijn voor de speelsters. Niet alleen op het veld, maar ook in de arbeidsvoorwaarden", vertelt Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal, bij PSV TV. "Dan moet je denken aan vakantie, salaris, minimumloon, dat soort dingen."

Ook Zera Hulswit is positief: "Het is een hele mooie stap. De verandering van de CAO en de verlenging tot 2026, dat is denk ik iets heel moois. Voor ons als groep en de jongere generatie die eraan komt. Ik denk dat het heel veel kan betekenen voor het vrouwenvoetbal", aldus de aanvalster.

Doreleijers vult aan: "Je wil daarmee uitstralen dat het vrouwenvoetbal een goede plek heeft ingenomen in de organisatie. We werken ernaar toe dat alle vrouwen fulltime prof gaan zijn. Een aantal zijn dat nu al, maar vanaf 2024 wordt iedereen fullprof. Dat zijn gewoon hele goede dingen die we willen doen met de club."

Lees meer:
0 reacties