PSV breidt opleidingspiramide uit met nieuw team: "Belangrijk"

Het logo van PSV op het stadion
Het logo van PSV op het stadion Foto: © BSR Agency

PSV heeft de opleidingspiramide van de vrouwentak uitgebreid met een nieuwe leeftijdscategorie. De Eindhovenaren zijn begonnen met een O16-team.

Het nieuwgevormde meidenteam staat onder leiding van trainer Mauri van Wetering en assistent-trainer Michelle Hendriks. De voetbalsters blijven ondertussen ook actief bij hun oorspronkelijke amateurclub. "Met de toevoeging van PSV Vrouwen O16 krijgt de opleidingspiramide een belangrijke, nieuwe laag tussen het PSV Talentenplan en Jong PSV", zo licht Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal, toe.

"Deze lichting wordt vanaf nu wekelijks opgeleid naar PSV-maatstaven en pakt een nog betere aansluiting richting de beloften", zegt Doreleijers op de clubwebsite. "Het opleidingsprogramma dat we hebben staan, biedt talenten de beste voorwaarden om zich te ontwikkelen. Dat de A-selectie inmiddels voor één derde uit zelf opgeleide talenten bestaat, maakt ons trots."

"Het talent krijgt de kans om te proeven aan het spelen in een BVO met alles wat erbij komt kijken", vult Mark den Brok, coördinator van de jeugdteams, aan. "Denk aan trainingsintensiteit, fysieke trainingen, voeding en mindset om je optimaal te ontwikkelen richting de volgende fase. Daarnaast zoeken we de samenwerking met amateurverenigingen om te komen tot een optimaal weekprogramma, waarmee we maatwerk per speelster leveren."

"Trainen en spelen bij PSV O16 maar ook bij hun eigen amateurclub tussen de jongens, biedt de best mogelijke ontwikkeling", aldus Den Brok. Het team traint sinds 29 augustus wekelijks op PSV Campus De Herdgang en zal vooralsnog enkel oefenwedstrijden spelen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand