Samenvatting: PSV rekent in eigen huis simpel af met Fortuna Sittard

De derde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie blijft voorlopig in handen van PSV. De Eindhovenaren wisten zaterdagmiddag de aanval van Fortuna Sittard af te slaan en pakten door een 3-0 zege de drie punten.

Op PSV Campus De Herdgang stond er bij de thuisploeg een andere keepster op doel dan de afgelopen wedstrijden. Moon Pondes is in verwachting van haar eerste kindje en komt daardoor voorlopig niet in actie. Roeland ten Berge koos voor Femke Bastiaen als vervanger. De Belgische doelvrouw moest in de openingsfase direct in actie komen bij een poging van Tessa Wullaert. De spits zette haar landgenote niet hard aan het werk: ze schoot recht op Bastiaen.

Aan de andere kant creëerde PSV wel wat kansjes, maar het doel werd niet gevonden. Dat was in minuut 29 wel het geval. Chimera Ripa stak Indiah Paige-Riley goed weg en de Nieuw-Zeelandse wist Diede Lemey te kloppen. Vijf minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Riley vond Ripa, die de bal vervolgens goed klaar wist te leggen voor Nijstad. De jeugdinternational van Oranje maakte van dichtbij geen fout.

Fortuna kreeg op slag van rust nog een kans op de aansluitingstreffer, maar de vrije trap werd net over gekopt. Na de thee was het vooral PSV dat aandrong. In de 62e minuut viel de derde goal. De bal ging op de stip na een overtreding van Anna Knol op Ripa en Joëlle Smits versloeg Lemey. Zodoende boekte de ploeg van coach Ten Berge een ruime zege en behoudt het de derde plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Aan de zijde van Fortuna Sittard was er wel één lichtpuntje. Moïsa van Koot maakte na een lange revalidatie haar rentree. De verdedigster speelde het laatste kwartier mee.

Scoreverloop:
29' 1-0
Indiah-Paige Riley
35' 2-0 Nina Nijstad
62' 3-0 Joëlle Smits (p.)

Opstelling PSV: Bastiaen, Thrige, Hendriks (82’ Koeleman), Worm (72’ Buurman), Bross, Strik, Nijstad, Ripa (83’ Thomas), Hulswit (72’ Stoit), Smits (82’ Snellenberg), Riley

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Tuin, Van Diemen (46’ Ólafsdóttir Grós), Knol, Pedersen, Antonsdóttir, Teulings (67’ Huizenga), Van Heeswijk, Delacauw, Wullaert, Hulst (77’ Van Koot)

Lees meer:
0 reacties