PSV ambitieus: "Dat is een belangrijk onderdeel van het plaatje"

PSV is bezig aan de warming-up in het Philips Stadion
PSV is bezig aan de warming-up in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV krijgt komend seizoen een flink bedrag binnen door deelname aan de XL-Champions League. Door de nieuwe opzet van het toernooi worden er acht wedstrijden in de hoofdfase gespeeld, waardoor er aardig wat centen richting Eindhoven zullen gaan.

Wat de club gaat doen met al dat geld? "Nu we ook volgend seizoen Champions League spelen, mag je verwachten dat ons eigen vermogen in 2024/25 nog een stukje verder de positieve kant opschuift", geeft Robert van der Wallen, president-commissaris van PSV, aan tegenover Voetbal International.

"Als je dan eens een keer een verliesje maakt in de Europa League, is dat niet zo’n probleem, omdat er een goede buffer is om het op te vangen. Het kapitaal moet op het veld staan. We zijn een voetbalclub. Geen winstmachine die dividend moet uitkeren. Wij moeten de club beter achterlaten dan we haar hebben aangetroffen. Nu die tweede Champions League-plek nog een jaar of langer doorloopt, moeten we daar wel bij zitten", benadrukt hij.

Klaas Dijkhoff vult aan: "De club is meer dan het eerste elftal. Niet alle inkomsten die we genereren, stopt PSV in duurdere spelers. De verhouding tussen het eerste elftal, de PSV Vrouwen, academie, trainingsomstandigheden, het stadion en de rest van de club moet blijven kloppen. Daar moet een logica in zitten. Die hele club moet naar een hoger niveau. Niet alleen het eerste elftal."

De club kreeg recent ook het advies dat er potentie is om het Philips Stadion uit te breiden naar 45.000 toeschouwers. "Het stadion is te klein. Punt. We lopen tegen alle grenzen aan. De gemeente staat er positief tegenover. Wij ook. Het gaat niet alleen om het Philips Stadion. Een opgewaardeerd stadion voor de PSV Vrouwen op De Herdgang is een belangrijk onderdeel van het plaatje", vindt Van der Wallen.

Lees meer:
0 reacties