Promotie en degradatie in Eredivisie: "Streven naar duurzame groei"

Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup
Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup Foto: © Pro Shots

Vanaf komend seizoen krijgt de Azerion Vrouwen Eredivisie een promotie- en degradatieregeling. In theorie kan er vanaf het nieuwe voetbaljaar jaarlijks één ploeg vanuit de Eerste Divisie promoveren naar het hoogste niveau. Uit de Azerion Vrouwen Eredivisie degradeert vervolgens één team.

De Eerste Divisie zal komend seizoen bestaan uit Sparta Rotterdam, NAC Breda, De Graafschap en beloftenploegen. De talentenploegen van de clubs kunnen niet promoveren. "Diverse betaaldvoetbalorganisaties hebben interesse getoond om toe te treden tot de Eerste Divisie, waarbij wij het als KNVB belangrijk vinden om te zien of de bvo’s intrinsiek gemotiveerd zijn om vrouwenvoetbal op te starten en aan de toelatingscriteria kunnen voldoen. Daarbij kijken we naar het volledige plaatje", zo geeft Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal, aan op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De voormalig voetbalster gaat verder: "Wat voor jeugdopleiding zetten ze neer? Hoe regelen ze de marketing rondom de kaartverkoop? Wat zijn hun budgetten voor de komende jaren? Hoe regelen ze de technische zaken? We zijn verheugd te zien dat steeds meer betaaldvoetbalorganisaties zich inzetten voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal. We streven naar duurzame groei en we hebben mooie voorbeelden gezien van clubs die succesvol zijn toegetreden tot de topcompetities in het vrouwenvoetbal."

"Het is onze ambitie om gefaseerd en zorgvuldig nieuwe clubs toe te laten treden tot de Eerste Divisie", benadrukt Reichardt. "Omdat we geloven dat dit de kwaliteit van het vrouwenvoetbal ten goede zal komen. Als KNVB richten we ons momenteel op het verder professionaliseren van de topcompetities waarbij we vooral kijken naar clubs die oprecht gepassioneerd zijn over de groei van het vrouwenvoetbal en die zich volledig willen inzetten voor deze ontwikkeling", aldus de manager vrouwenvoetbal.

Lees meer:
0 reacties