Primeur in Gent: Wedstrijd KAA Gent Ladies uitgezonden op De Gentenaar

Lobke Loonen in het shirt van KAA Gent
Lobke Loonen in het shirt van KAA Gent Foto: © Pro Shots

Ook in België wordt er al maanden zonder supporters gespeeld. Hier hebben KAA Gent en De Gentenaar een oplossing voor bedacht. De wedstrijd tegen Zulte-Waregem van vrijdagavond was live te volgen via de website van De Gentenaar.

Normaliter bezoeken een paar honderd supporters altijd de wedstrijden van het vrouwenteam van KAA Gent, bij topwedstrijden kan dit zelfs oplopen tot 1.500 fans, maar door de coronacrisis gaat dit momenteel niet.

Om de supporters toch iets te kunnen bieden, werd de wedstrijd tussen KAA Gent de Zulte-Waregem van vrijdagavond live uitgezonden op de website van De Gentenaar met commentaar van Jan Rummens van Elevent Sports en Heleen Jaques, een geschorste speelster van KAA Gent.

“Wij zijn een ploeg die altijd beter speelt voor publiek. Met heel veel volk halen we onze beste uitslagen. Er is een nauwe band tussen speelsters en supporters", geeft bestuurslid Christiaan Heemeryck aan. "Onze slogan is niet voor niets Dichterbij mooi voetbal kan je niet komen. Sinds corona zijn er zelfs fans die vanop straat door de omheining de matchen volgen. Met een livestream proberen we dat gemis een beetje goed te maken.”

Lees meer:
0 reacties