Pothof speelt laatste wedstrijd in profvoetbal: "Aan het genieten"

Zaterdag wacht voor Excelsior de laatste wedstrijd van het seizoen. De Rotterdammers gaan op bezoek bij PSV. Voor Isa Pothof wordt het een speciaal duel, namelijk haar laatste als profvoetbalster. 

Er viel een 'last van haar schouders af' toen de doelvrouw bekendmaakte te stoppen. "Omdat ik er wel een tijd mee zat. Nu het allemaal naar buiten is gekomen, ben ik wat meer ontspannen en ben ik aan het genieten van de laatste weken", zegt Pothof voor de camera's van het clubkanaal.

Of ze nu met een ander gevoel op het trainingsveld staat? "Nou, nog wel met hetzelfde gevoel van dat we punten moeten pakken en vol voor die laatste wedstrijd moeten gaan, maar ik sta er wel wat ontspannen bij", aldus Pothof. Ze kijkt met een goed gevoel terug op haar carrière: "Ik heb denk ik een hele mooie carrière gehad. In totaal tien jaar in de Eredivisie, ook nog BeNeLeague, met hele mooie momenten. Ik heb voor drie mooie clubs gespeeld en twee keer de KNVB Beker gewonnen."

Dat zijn de hoogtepunten voor de goalie. "Dat is mooi om mee te maken." Pothof kijkt daarnaast ook terug op een 'hele mooie' periode bij Excelsior. "Ik kwam van ADO Den Haag en wilde m'n minuten maken. In eerste instantie belandde ik op de bank, dat was ook wel prima. Ik wilde me ontwikkelen en ik heb de kans gekregen. Daarna heb ik zeven mooie jaren gehad", zegt ze met een glimlach.

Na een uitstapje naar Ajax keerde Pothof terug in Kralingen. "Dat zegt zeker iets. Ik voel me hier gewoon thuis. Ik zie dit echt als een familieclub. Toen ik wegging bij Ajax, werd ik met open armen ontvangen bij Excelsior. Het voelt voor mij heel fijn en heel veilig. Of het moeilijk is om te stoppen? Ja, heel moeilijk. Ik denk dat het ook wel moeilijk blijft. Ik kreeg wel een beetje spijt na alle mooie reacties. Maar ik sta nog steeds voor honderd procent achter mijn keuze."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand