Pothof open: "Heb die avond gelijk m'n telefoon uit moeten zetten"

Isa Pothof in actie namens Excelsior
Isa Pothof in actie namens Excelsior Foto: © Pro Shots

Isa Pothof ging in september vorig jaar viraal. Niet door een fantastische safe, maar door een rare tegengoal in het duel met Ajax. Romée Leuchter scoorde de 3-1 tegen Excelsior.

In de podcast devrouwachterdebal blikt Pothof terug op het moment en doet ze ook een boekje open over de hoeveelheid haatreacties die ze heeft gekregen. "Het is een lastige periode geweest. Het heeft me iets harder geraakt dan ik had verwacht", vertelt ze. "Je weet dat op het moment dat zoiets gebeurt, dat het viraal gaat. Maar dat het zo erg viraal zou gaan, dat had ik ook niet verwacht."

De vrije trap van Leuchter belandde op de lat. "Ik was van mening dat de bal achter was geweest, hij draaide terug het veld in, maar ondertussen had ik al een andere bal gepakt. Ik wilde verder, we stonden 2-1 achter en we hadden daarvoor twee grote kansen gehad. We hadden nog een kans om gelijk te komen, dus ik wilde snel door. De scheidsrechters hadden waarschijnlijk niet gezien dat de bal achter was geweest, of ik heb het verkeerd gezien, dat weet ik niet."

Pothof vervolgt: "Maar de bal kwam terug het veld in en die ging in de goal. Ik heb die avond gelijk mijn telefoon uit moeten zetten, helaas. Ik kreeg niet zulke leuke berichten via sociale media. Vooral op Instagram en Facebook. Ik heb ook heel veel goede berichten gekregen, mensen die me een hart onder de riem staken. Dat is ook heel fijn. Maar vooral op Instagram en Facebook, dan vinden mensen het leuk om je in filmpjes te taggen. Ze sturen je berichten. Het heeft ook wel een tijdje geduurd voordat het echt helemaal voorbij was."

"Dat is echt wel een lastige periode geweest. Ik merkte dat ik daar mentaal wel echt een klap van heb gehad", is de captain van Excelsior eerlijk. Hoe Pothof daarmee om is gegaan? "Mijn trainer was heel zorgzaam, hij heeft me het hele weekend gebeld om te vragen hoe het ging. Dat was heel fijn, dat heb ik zo ervaren. Er waren ook een aantal speelsters uit het team die vroegen hoe het ging. Dat voelt goed. Ik heb met een mental coach gesproken. Ik heb hem een berichtje gestuurd van 'ik zit niet lekker in mijn vel, wellicht heb je het gezien, hoe kan ik hiermee omgaan? Ik merk dat ik heel erg onzeker word'."

Pothof werd ook zenuwachtig in aanloop naar de volgende wedstrijd. "Ik was bang om weer een fout te maken. Dat is menselijk, een fout maken. Maar op dat moment sta je er heel anders in, omdat je bang bent voor de reacties van anderen", erkent ze.

Lees meer:
0 reacties