Pothof: "Ik denk dat deze wedstrijd mijn vertrouwen heeft opgekrikt"

Isa Pothof
Isa Pothof Foto: © Orange Pictures

Excelsior heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. De Kralingers bleken zondag de sterkste partij in de stadsderby tegen Feyenoord: 1-0.

Het is een belangrijke overwinning voor Excelsior, zo geeft keepster Isa Pothof aan bij ESPN. "We stonden op één punt. Ik denk dat we wel meer hebben verdiend de afgelopen weken, maar deze drie punten zijn echt heel lekker. Het is een goede start. We hebben een goed team staan, we hebben veel kwaliteiten. Ik denk dat we dat nu ook op het veld laten zien", zegt ze.

Waar Excelsior de wedstrijd tegen Feyenoord op heeft gewonnen? "Op karakter. De wil om te winnen en met z'n allen strijden. We zijn één team geweest. Dat zorgt voor de drie punten, dat is heel fijn", is Pothof blij. "Ik denk dat wij echt heel erg gebrand waren om die punten te pakken. Het is de stadsderby, de enige stadsderby in de Vrouwen Eredivisie. Wij wilden heel graag de beste van Rotterdam zijn. Dat hebben we nu al twee keer laten zien", aldus Pothof.

De keepster heeft een lastige periode achter de rug, nadat ze viral ging met een moment tegen Ajax. Haar optreden tegen Feyenoord heeft haar goed gedaan. "Ik was best gespannen. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gekeept, ik heb niet veel fouten gemaakt. Dat is heel fijn voor mij, dat geeft me vertrouwen. Ik heb het de afgelopen weken moeilijk gehad", doelt Pothof op dat moment en het feit dat ze daarna het hele internet over ging.

"Je weet dat het op social media komt. Daar moet je mee dealen op dit niveau. Alleen het vertrouwen was wel even geschaad. Ik denk dat deze wedstrijd mijn vertrouwen heeft opgekrikt. Daar ben ik heel blij mee", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand