Pot ziet FC Twente punten verspelen: "Een gelijkspel is zuur"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

FC Twente speelde zaterdag gelijk tegen AZ. In het AFAS Stadion eindigde het duel in 2-2 en daarmee is FC Twente-trainer Joran Pot niet tevreden.

"In de eerste fase van de wedstrijd laten we ons verrassen met een diepe bal, waar we gewoon niet goed staan te verdedigen", begint hij zijn analyse op de clubwebsite. AZ kwam al na vier minuten op voorsprong via Floor Spaan. Daarna draaide FC Twente het om. "Na een kwartier lieten we goed spel zien, waarbij we de bal en AZ lieten lopen. Dat resulteerde in twee goede doelpunten van onze kant."

"De tweede helft was niet denderend en waren we met vlagen slordig aan de bal", gaat Pot verder. "Maar het is niet dat AZ daardoor in de wedstrijd kwam en kansen creëerde. We kwamen veel op de helft van de tegenstander, alleen hebben we niet het vermogen gehad om daar veel te creëren. Er zijn momenten geweest dat we vaker de trekker over moeten halen."

"Daarnaast moeten we bij de tweede tegengoal adequater verdedigen en de overwinning over de streep trekken", is zijn oordeel. Isa Dekker maakte in de 85e minuut de 2-2. Daardoor eindigde het duel in een gelijkspel. FC Twente heeft nu nog vier punten voorsprong op Ajax. "Een gelijkspel is zuur en daar zijn we niet tevreden over. Toch hebben we nog vier punten voorsprong. We hebben het in eigen hand, dus we weten wat ons te doen staat", aldus Pot.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand