Pot lovend: "Als ik zeg dat ze allround is, doe ik haar tekort"

Joran Pot langs de lijn
Joran Pot langs de lijn Foto: © Orange Pictures

Joran Pot, trainer van FC Twente, is lovend over Danique Noordman. Pot was eerder vijf jaar lang de trainer van de 19-jarige speelster van Ajax in hun periode bij PEC Zwolle.

"Danique is een echte liefhebber", begint Pot bij De Stentor. Zo eentje die niet klaagt. Die het maximale uit elke situatie haalt. Die het veld opkomt, de sokken optrekt en ervoor gaat. Ja, ik - elke trainer, denk ik – houd daarvan."

"Ik weet niet of het instinct is of is aangeleerd, maar ze is super intensief, eist enorm veel van zichzelf. Een geboren winnaar, die altijd vol gas geeft, niet ‘smokkelt’ en op elke training elke seconde maximaal wil benutten", vervolgt Pot. "En ze kan snel schakelen van de ene situatie naar de andere. Van balbezit naar balverlies; meteen druk zetten, zonder een lang rouwmoment. Dat kun je zeker aanleren, maar ik denk dat het in haar dna zit."

In haar jeugd speelde Noordman bij SV Dalfsen. "Haar talent en die mindset maakten haar overstap van SVD naar PEC dan ook redelijk gemakkelijk. Ze kon meteen bij het eerste mee. Als voetbalster is ze lastig te omschrijven. Kijk, als ik zeg dat ze allround is, doe ik haar eigenlijk tekort. Maar ze is nu eenmaal héél erg goed in heel veel onderdelen van het spel. En dan bedoel ik écht héél erg goed. Dat ze goed genoeg was voor de top van de eredivisie, was voor mij vrij snel duidelijk. En dat moet ze nu laten zien, hè", besluit Pot.

Lees meer:
0 reacties