Pot heeft alle prijzen binnen: "Het volgende doel? Champions League"

Joran Pot kroonde zich zaterdag met FC Twente tot kampioen van Nederland. Het betekent dat de 35-jarige trainer nu alle prijzen binnen Nederland achter zijn naam heeft staan. Toch is Pot zeker nog niet klaar in Enschede.

Het behalen van de titel zorgde voor vrolijkheid en opluchting bij Pot. "Je weet dat het dichtbij is, dat het erin zit. Maar het moet nog gebeuren. Na die eerste afgekeurde goal gaat er toch iets van Fortuna bijvoorbeeld door je hoofd", is hij eerlijk voor de camera van het clubkanaal.

"Maar fantastisch hoe we doorgaan en toch blijven gas geven om de goal te maken. Uiteindelijk maken we er twee en hebben we de dikverdiende overwinning gepakt. Met uitkomst dat we kampioen zijn, dat is ook dikverdiend", vindt Pot. De trainer genoot in De Grolsch Veste. "Het was fantastisch in De Grolsch Veste. Als je van tevoren kan uittekenen waar je kampioen wil worden van die drie wedstrijden is het hier, thuis."

"Dat je het zo spannend maakt, dat liever niet. Maar volgens mij is er niks mooier dan in je eigen huis en in een mooie, goedgevulde Grolsch Veste kampioen worden. Dat is fantastisch", aldus Pot, die nu dus alle Nederlandse prijzen binnen heeft. "In twee jaar tijd, dat hebben we goed gedaan, denk ik", lacht hij. Het volgende doel? Wat er op de loer ligt, Champions League. Volgens mij willen we met z'n allen de groepsfase in. Daar gaan we alles voor doen."

Lees meer:
0 reacties