Pot: "Een andere samenstelling dan je hoopt aan te treffen"

FC Twente is deze week begonnen aan het eerste deel van de voorbereiding op komend seizoen. Dat betekent dat de nieuwe trainer Joran Pot voor het eerst met zijn ploeg op het veld staat.

"Ik ben hartstikke blij om hier te mogen zijn. We gaan er een mooi seizoen van maken", zegt de oefenmeester in gesprek met 1Twente Enschede. Pot kwam deze zomer over van PEC Zwolle.

Zijn komst was al enkele maanden bekend. "Op de achtergrond was ik met Rene (Roord, red.) wel bezig, maar ik heb me redelijk op de vlakte gehouden. Zij zaten gewoon in een proces, waarin ze om het kampioenschap streden en dat binnengehaald hebben. Daar wilde ik me niet in mengen", geeft Pot aan.

De oefenmeester weet dat er bij landskampioen FC Twente bepaalde verwachtingen zijn. "Het is een fantastische uitdaging. Er zijn verwachtingen, daar moeten wij alles aan doen om dat waar te kunnen maken."

"Volgens mij moet ik gewoon mijn job doen en dagelijks met de groep en met voetbal bezig zijn om daar het maximale uit te halen. Op het moment dat ik doe, dan denk ik dat ik gewoon in de spiegel kan kijken. Dan hoef ik me niet druk te maken om wat een ander ervan vindt", gaat de oefenmeester verder.

Pot kan momenteel niet beschikken over de internationals van FC Twente. "Er is een andere samenstelling dan je hoopt aan te treffen. Er zijn veel internationals weg. Maar het is lekker om op het veld te staan en aan de slag te zijn."

Hij verwacht de internationals in augustus weer terug, terwijl de Tukkers die maand ook al in actie komen in de eerste ronde van de UEFA Women's Champions League.

"Het wordt een enorme uitdaging. Die meiden spelen niet voor niets bij het nationale team. Die kunnen ook wel wat en pakken dingen snel op, dat komt vast wel goed", verwacht de trainer.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand