Pot: "Champions League is mooi, maar we willen kampioen worden"

Joran Pot van FC Twente
Joran Pot van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor vorige week donderdag met 3-0 in de KNVB Beker bij Feyenoord. De Tukkers nemen het dit weekend in de Azerion Vrouwen Eredivisie op tegen AZ, in het AFAS Stadion. Trainer Joran Pot staat momenteel op de eerste plaats met zijn ploeg, maar weet dat zijn team zich zaterdag moet revancheren voor de bekeruitschakeling.

"Zaterdag zullen we anders voor de dag moeten komen dan tegen Feyenoord", zegt Pot op de clubsite van FC Twente. "We zullen geduld moeten hebben, we spelen op een groot veld dus we moeten de tegenstander laten lopen zodat we zelf ook minder vermoeid raken. Ook moeten we meer ruimtes laten ontstaan."

"Tegen Feyenoord speelden we te snel geforceerd voorwaarts waardoor er veel balverlies werd geleden. Dat moet zaterdag beter", is het oordeel van Pot Met nog vijf duels te gaan is het einde van de Eredivisie in zicht. FC Twente staat vijftien punten voor op nummer drie PSV, dus plaatsing voor de UEFA Women's Champions League is zo goed als zeker voor de Tukkers.

Pot: "Het is mooi dat we ons kunnen plaatsen voor de Champions League, maar we willen kampioen worden. We hebben zaterdag een belangrijke uitwedstrijd tegen een gretige en energieke ploeg, in het AFAS Stadion. Daar kunnen we weer een volgende stap zetten", aldus Joran Pot.

Lees meer:
0 reacties