Welkom op onze nieuwe website!

Pot: ''Ben niet bang dat er volgend seizoen geen goed team staat''

Op joran pot 5fb15c2c76c1c
Op joran pot 5fb15c2c76c1c Foto: © Orange Pictures

Het seizoen zit erop voor PEC Zwolle. De Blauwvingers eindigden als zesde in de Eredivisie en daar is trainer Joran Pot niet tevreden mee.

"Dat is gewoon balen. Op een paar punten na zijn we de play-offs misgelopen en dat is doodzonde", is de oefenmeester duidelijk in gesprek met De Swollenaer. Onnodig, zo noemt Pot het. "Als je ziet tegen welke ploegen wij punten verspeeld hebben. Met alle respect voor die ploegen, maar dat had niet mogen gebeuren."

Dominique Bruinenberg is een van de speelsters die PEC verlaat deze zomer. "Zij is fantastisch geweest voor ons. In de uitstraling als aanvoerder, haar mindset. Hoe zij andere spelers daarin meenam", is Pot lovend over de aanvoerster van de Blauwvingers.

Ook Cheyenne van den Goorbergh vertrekt. Onder Pot veranderde zij van middenveldster naar verdedigster. "Dat was even wennen voor haar, maar gedurende het seizoen is ze wel een stabiele factor gebleken. Die switch heeft ze knap gemaakt. Ze was zeker een meerwaarde voor ons", geeft Pot aan.

Hij had gehoopt de ervaring van Bruinenberg en Van den Goorbergh te kunnen behouden. "Je hoopt dat die jonge meiden er volgend seizoen elke week staan, maar dat is nog afwachten. Je raakt natuurlijk een brok ervaring kwijt. Die meiden weten wat er gevraagd wordt. Dat moeten die jonge meiden nog leren", weet Pot.

Desondanks ziet de trainer hoe talentvol zijn selectie is: "We hebben echt veel talentvolle meiden die volgend seizoen mooie dingen kunnen gaan doen. Ik ben niet bang dat er volgend seizoen geen goed team staat", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand