Pot baalt na tweede misstap FC Twente: "Grote teleurstelling"

Joran Pot na nederlaag bij Fortuna Sittard
Joran Pot na nederlaag bij Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente liet woensdagavond de tweede kans op het kampioenschap liggen. Een enorme teleurstelling, erkent hoofdtrainer Joran Pot na afloop.

FC Twente begon de wedstrijd tegen Fortuna Sittard goed, maar verloor door doelpunten in de tweede helft met 2-0. "We moeten het eerste kwartier gewoon een goal maken, dan voetbal je daarna een stuk makkelijker. Nu maakten zij de eerste, dat is precies wat je niet wil hier", legt Pot de vinger op de zere plek bij RTV Oost. "Dan komt Fortuna in hun kracht."

Net als vorige wedstrijd tegen FC Utrecht verzuimen de Tukkers alvast beslag te leggen op de landstitel. "Het is een grote teleurstelling, we weten dat we beter kunnen. We wilden het graag eerder beslist hebben. We laten het nu aankomen op de laatste dag en dat is voor ons een hele teleurstelling", aldus Pot, die niet per se extra druk bij zijn speelsters zag de afgelopen week. "Nee, ik had niet het gevoel dat we met andere dingen bezig waren."

Volgende week heeft FC Twente tegen Telstar de laatste kans om kampioen te worden, al kan het resultaat bij ADO Den Haag-Ajax ook meehelpen. Pot gaat de komende dagen weinig anders doen met zijn ploeg. "Eigenlijk zoals normaal. Volgens mij moeten we gewoon vertrouwen hebben in wat we dit seizoen hebben laten zien. We staan niet voor niks waar we staan", besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties