Pot aan het roer bij FC Twente: "Ik was er zelf ook nog maar kort"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Pro Shots

Sinds deze zomer staat er bij FC Twente een nieuw gezicht voor de groep: Joran Pot. Eind juni begon hij aan zijn klus in Enschede.

"In die periode konden we vanwege het EK voetbal nog geen beroep doen op de internationals. Na twee weken vrijaf zijn we eind juli begonnen met het tweede deel van de voorbereiding. Daar konden de internationals instormen, met uitzondering van de speelsters die deelnamen aan het WK onder-20. Pas twee dagen voor de Supercup hadden we de groep helemaal compleet", vertelt Pot in het magazine van de KNVB.

De oefenmeester startte met een duidelijke visie bij de Tukkers. "Uiteindelijk hoop ik vooral wat toe te voegen aan het team. Er stond al een mooi team dat vorig jaar niet voor niets kampioen is geworden. Er is veel kwaliteit en ik wil daar als coach graag mijn gedachte en visie over voetbal aan toevoegen", geeft Pot aan. "Dat hebben we met name in die twee weken nadrukkelijk gedaan. Daarvoor hebben alle speelster en de staf elkaar keihard nodig."

"Naast de spelersgroep probeer ik ook de staf mee te nemen in de juiste richting. En dat gaat eigenlijk hartstikke goed", merkt de trainer. Halverwege augustus moest zijn ploeg pieken in de voorronde van de UEFA Women's Champions League. "Eigenlijk zaten we nog middenin de voorbereiding. Ik was er zelf ook nog maar kort als hoofdtrainer en daarin moesten we met zijn allen toch iets wegzetten."

"We hadden de groep exact twee weken bij elkaar in de samenstelling waarmee we het kwalificatietoernooi hebben gespeeld. Dat was heel veel trainen, informatie geven, elke dag iets toevoegen aan die informatie. Het zijn twee extreem informatieve weken geweest", aldus Pot, wiens ploeg het uiteindelijk niet lukte om zich te kwalificeren voor het Europese toernooi.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand