Popp gaat voor zege: "Niet van plan zo lang op het veld te staan"

Alexandra Popp tijdens de persconferentie
Alexandra Popp tijdens de persconferentie Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen woensdag in het Abe Lenstra Stadion tegen Duitsland. Onze oosterburen zijn helemaal klaar voor de strijd om het ticket voor de Olympische Spelen.

Duitsland staat in de troostfinale na de nederlaag tegen Frankrijk (2-1). Alexandra Popp weet wat er beter moet ten opzichte van dat duel. "In onze laatste wedstrijden waren we niet altijd even constant. We moeten vanaf de eerste minuut wakker zijn, agressief op de bal zijn", zegt de captain van de Duitse ploeg bij de NOS.

Vorig jaar stonden Oranje en Duitsland ook tegenover elkaar. "Ik weet nog dat we gewonnen hebben. Onze keeper heeft ons toen vaak gered. Nederland kreeg veel kansen uit lange ballen. Daar zijn ze heel gevaarlijk uit, met snelle aanvallers. Maar ze kunnen ook combineren door het midden."

Er is een mogelijkheid dat er woensdagavond penalty's genomen moeten worden om een winnaar aan te wijzen. Popp neemt er zonder twijfel één, maar hoopt op een snellere beslissing: "Ik ben niet van plan zo lang op het veld te staan."

Lees meer:
0 reacties