Polak ziet verbeterpunt: "Hoeft het kunstgras niet kapot te schieten"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

Sjaak Polak is lang niet tevreden over het verloop van de eerste seizoenshelft van ADO Den Haag. De oefenmeester vindt dat zijn elftal nog te veel fouten vanuit onervarenheid maakt.

"We spelen op de training een partijvorm, waarbij scoren met de voet één punt oplevert en met het hoofd twee. Maar als je scoort vanuit een voorzet van de zijkant zijn het drie punten. En wat zie je dan gebeuren? Alle ballen gaan vanaf het begin naar de zijkant. In de hoop om drie punten te scoren. Wij zeggen dan: 'Ga nu eerst eens een of twee punten maken, voordat je met voorzetten begint'. Is veel effectiever", zo geeft Polak aan in het Algemeen Dagblad.

Polak beseft wel dat hij een jonge selectie tot zijn beschikking heeft. "Vaak bel ik speelsters op als het even niet loopt. Zeg ik bijvoorbeeld: 'Je hoeft het kunstgras niet kapot te schieten, want dat gaat je toch niet lukken'. Dan keert de lach wel snel terug. Zoals in iedere ploeg hebben ook mijn speelsters wel eens rouwmomenten. Maar het gaat erom dat je die niet te veel hebt."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand