Welkom op onze nieuwe website!

Polak: ''Ze vroegen zich af of ik wel goed bij mijn hoofd was''

ADO Den Haag maakt dit seizoen indruk. De Haagse ploeg speelt in de kampioenspoule en staat in de finale van de TOTO KNVB Beker. Dat is onder andere te danken aan de verdediging.

Gwyneth Hendriks, Amber Verspaget, Kayra Nelemans en Pleun Raaijmakers zijn achterin van grote waarde voor de ploeg van trainer Sjaak Polak. "Daar is absoluut op getraind. Maar weet je wat het allerbelangrijkste is? Dat ze fouten mogen maken", zegt Polak in het Algemeen Dagblad.

"Toen ik dat tegen iedereen zei, vroegen ze zich af of ik wel goed bij mijn hoofd was. Maar juist fouten maken, is goed voor hun ontwikkeling", geeft hij aan. Verspaget geeft aan dat de hele ploeg van belang is, maar snapt ook dat een goed resultaat begint bij een goede verdediging.

"We moeten alle vier de duels aangaan en zorgen dat we goed in positie staan. En ook heel belangrijk is dat we weten wat we aan elkaar hebben", zegt zij. Raaijmakers looft de teamspirit van ADO Den Haag: "We laten elkaar nooit, maar dan ook helemaal nooit, vallen. Je gaat het duel aan, maar je weet dat er nog iemand achter je staat om het op te lossen als het jou niet lukt. Net zoals je daarna de ander weer gaat helpen. Dat zit er gewoon in."

In de kampioenspoule ontmoet ADO Den Haag de speelsters van Ajax, FC Twente en PSV. De Haagse verdediging kan dus aan de bak. "FC Twente speelde tegen ons in de competitie 0-0 en won de wedstrijden erna met 7-0, 2-6 en 9-0. We hebben laten zien dat we FC Twente aankunnen", zegt Hendriks.

"We wonnen in de halve finale van de beker en in de play-offs werd het laatst 1-1. In zes competitieduels tegen de topclubs kregen we zes goals tegen. Hoeveel dat er in de play-offs worden? Minder en daar gaan we absoluut voor", besluit de captain van de residentieploeg.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand