Polak stoort zich aan PSV-trainer De Rooij: ''Doe gewoon normaal''

Afgelopen weekend stonden ADO Den Haag en PSV tegenover elkaar. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1 en na afloop stond ADO-trainer Sjaak Polak voor de camera van ESPN.

"Bij vlagen hebben we het goed gedaan. Zeker in de eerste helft hebben we PSV volledig onder controle gehad. Wij hebben ook de beste kansen gehad. Daarna gaat PSV alles of niets spelen. Het verbaasde mij dat ze met zo'n hele goede ploeg lange ballen gaan spelen", zegt Polak.

Ik denk ons allemaal. PSV heeft gewoon een hele goede ploeg, dat moeten we niet vergeten. Ze zijn kampioenskandidaat, hebben een veel hoger budget. Geweldige speelsters. Daar wil je gewoon van winnen", vervolgt de trainer, die aangaf dat hij zich stoorde aan Rick de Rooij, de oefenmeester van PSV.

"Mijn collega-trainer roept bij ieder interview 'kampioen worden, dit, dat, zus, zo'. Ik vind dat je best arrogant mag zijn, maar ik denk dat je ADO daarmee een beetje te kort doet. Dat vind ik wel vervelend", geeft Polak toe.

"Ik vind wel dat je 'effe' normaal moet doen. Hij is een goede trainer, heeft een goede ploeg, maar doe gewoon normaal. Desalniettemin is het een goede trainer, maar je bent niet zomaar kampioen. Dan moet je ook van ADO zien te winnen. Dat is niet gelukt", was het oordeel van de trainer, die hoopte op resultaat tegen PSV.

De 1-0 kwam van de voet van Shanique Dessing en over haar was Polak lovend. "Ze maakte een wereldgoal. Ik vond haar onwijs sterk. We zijn dolblij met haar. Ze is fit, ze is sterk. Ze is opgeroepen voor Oranje O23 wat ik volledig terecht vind. Dat meisje hoor je nooit, klaagt nooit. Ze wordt vaak geraakt, dat stoort mij wel. Dat er bepaalde overtredingen worden gemaakt, waar wij dan geen voordeel aan hebben", aldus Polak.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Excelsior Rotterdam W -
zo 12 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
VV Alkmaar W -
-
Ajax V -
zo 12 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
PSV V -
vr 17 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
SC Heerenveen V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 24 21
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 11 5 19
4 PSV V 10 3 17
5 ADO Den Haag V 11 3 14
Bekijk de hele stand