Sjaak Polak: "Met angsthazenvoetbal bereik je helemaal niks"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

Sjaak Polak wil bij ADO Den Haag verbetering zien ten opzichte van de eerste seizoenshelft. De trainer van de Hofstedelingen mikt op plek drie of vier.

“Dat kan ook, want wij zijn voetballend niet veel minder dan Ajax, FC Twente of PSV. We kenden een slechte start, daarover was ik wel teleurgesteld, maar herstelden ons goed. Maar wij hebben zoveel kansen laten liggen... We hadden twaalf punten meer kunnen hebben. En dan wil ik het nog wel eens zien”, begint Polak in het Algemeen Dagblad.

“We zijn te wisselvallig. Soms is het allemaal nog te speels”, vervolgt hij. “En dat moet eruit, want dat kost ons gewoon punten. Voetballend is het bij ons prima verzorgd en als het niet lukt dan stropen we de mouwen op. In de slotfase van een wedstrijd mag je die bal van mij ook wel eens een roei naar voren geven. Het hoeft niet altijd mooi, het gaat erom dat je in die fase het resultaat over de streep trekt."

Polak heeft dan ook vertrouwen in de tweede helft van het seizoen. “We blijven met lef spelen, zullen altijd het initiatief nemen. Waarom? Omdat je met angsthazenvoetbal helemaal niks bereikt. Gaan wij zakelijker spelen, dan kan je echt nog wel wat van ADO verwachten."

"Het is zeker nog niet allemaal gespeeld", meent hij. "Kijk naar PEC en Feyenoord die een heel goede start hadden, maar nu aardig zijn weggezakt. Of Heerenveen, dat voor aanvang grote verhalen had, maar gewoon onder ons staat. Ik heb altijd geleerd dat hardlopers doodlopers zijn."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand