Welkom op onze nieuwe website!

Polak: ''Iedereen zei tegen mij: Joh, wat ga jij nou doen?''

Met Sjaak Polak langs de lijn bereikte ADO Den Haag de finale van de TOTO KNVB Beker. De oefenmeester wil zaterdag de kroon op het seizoen zetten door die prijs te pakken.

"De doelstelling voor dit seizoen was de play-offs te bereiken. Die hebben we gaandeweg het seizoen moeten bijstellen, omdat het zo lekker liep", vertelt Polak aan Trouw. De focus ligt nu op de bekerfinale, waarin PSV aanstaande zaterdag de tegenstander is. "Daar willen we gewoon vol voor gaan."

Zijn ploeg staat dit seizoen bekend om het voor elkaar willen vechten. Daar lag de focus op, geeft Polak aan. "Dat is ons goed gelukt. Daarnaast wilden we echt gaan voetballen, met veel druk vooruit. Dat kost kracht en energie, maar daar hebben we ook de meiden voor, die kunnen tot aan de laatste minuut doorgaan."

Hij ziet hoe hard zijn team ervoor werkt. "Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook doordeweeks op training. Zelfs als het niet loopt, kun je daardoor bijna niet boos worden", geeft de trainer aan. Toen Polak binnenstapte bij ADO Den Haag, volgden er verbaasde reacties.

"In het begin zei iedereen tegen mij: Joh, wat ga jij nou doen? Volgens mij was ik de eerste oud-prof in een lange tijd die in het vrouwenvoetbal terechtkwam", vertelt Polak. Inmiddels staat bijvoorbeeld Danny Schenkel langs de lijn bij Ajax en was Danny Koevermans assistent bij PSV. "Wat dat betreft gaat het de goede kant op met het vrouwenvoetbal in Nederland."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand