Welkom op onze nieuwe website!

Polak eerlijk: ''Mensen zeiden: dit gaat je je carrière kosten''

Sjaak Polak doet het als trainer uitstekend bij ADO Den Haag. De oefenmeester werd vreemd aangekeken toen hij begon in het vrouwenvoetbal.

''Er waren zelfs mensen die zeiden: dit gaat je je carrière kosten. Oneerbiedig gewoon. Ach ja, het voetbalwereldje is een machowereld hè. Mensen die negatief zijn over vrouwenvoetbal weten helemaal niet waar ze het over hebben joh. Het is wel vreemd dat je jezelf moet verdedigen. Maar daar begin ik helemaal niet aan joh. Wat moet ik ermee?'', vraagt hij zich hardop af in het Algemeen Dagblad.

''Dat dit mijn carrière zou verpesten? Het is de grootste onzin die er bestaat. Bovendien: mij krijgen ze niet één-twee-drie naar de grond'', vervolgt de trainer, die zich niets aantrekt van de mening van anderen. ''Dat ik echt ben, is wel duidelijk. Ik ga mezelf ook niet veranderen omdat ik leuk gevonden wil worden. Nu gaat het goed bij ADO en daar geniet ik gewoon enorm van. Ik hoef me niet te bewijzen voor anderen. Maar ik wil wel laten zien wat ik kan.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand