Ploeggenote Daniëlle van de Donk haalt uit: "Dat is respectloos"

Sara Björk Gunnarsdóttir
Sara Björk Gunnarsdóttir Foto: © Pro Shots

Speelster van IJsland, Sara Björk Gunnarsdottír is niet blij met de stadionkeuze voor het aanstaande EK in Engeland. IJsland zal hun groepswedstrijden spelen in het Etihad Academy Stadium. Daar is plek voor 7.000 toeschouwers, terwijl de rest van de stadions voor het EK zo'n 30.000 mensen kunnen huisvesten.

"Ik ben daar echt teleurgesteld over", zegt Gunnarsdottír, die bij Olympique Lyon samenspeelt met Daniëlle van de Donk, tegenover het Zweedse Fotbollskanalen. "We spelen een toernooi in Engeland met enkele grote stadions als locaties en wij mogen aantreden in een trainingsstadion voor vijfduizend mensen. Het is beschamend. Ze denken niet dat wij meer dan vierduizend kaartjes kunnen verkopen. Dit is respectloos richting het vrouwenvoetbal", vertelde ze geïrriteerd.

De organisatie kwam met een reactie naar aanleiding van de uitspraken van de speelster van Olympique Lyon. "Het Academy Stadium van Manchester City is geen trainingslocatie Het is de thuishaven van de vrouwenploeg van Man City, waar voorheen al wedstrijden in de Women's Champions League zijn afgewerkt. Er zal een geweldige sfeer zijn die het EK voor vrouwen verdient", lichtte een woordvoerder toe.

Etihad Acacdemy Stadium met op de achtergrond het Etihad Stadium
Etihad Acacdemy Stadium met op de achtergrond het Etihad Stadium Foto: © Pro Shots
Lees meer:
0 reacties